Üniversitemiz, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Projesi (BKMYBS) kapsamında e-Fatura uygulamasına dâhil edildiğinden, firmalardan olası mal / hizmet alımlarımıza istinaden Üniversitemiz harcama birimleri adına düzenlenecek faturaların 18.03.2022 tarihinden itibaren e-Fatura olarak düzenlenmesi, e-Fatura senaryosununKAMUolarak seçilmesi, e-Fatura düzenleme aşamasında birinci VKN alanına Üniversitemizin mükellefiyete tabi olduğu muhasebe birimi olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nın Tınaztepe V.D. 0430332062 Vergi Kimlik Numarasının, ödemeyi yapacak VKN alanına ise hizmetten faydalanan (mal ve hizmet satın alan) ve ödeme işlemlerini gerçekleştirecek olan harcama birimi olarak fatura düzenlemenizden önce tarafınıza ayrıca bildirilecek olan ikinci Vergi Kimlik Numarasının girilmesi, e-Faturaların sistem tarafından otomatik olarak ilgili harcama birimlerine yönlendirilebilmesi için Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlük Özel Kalem’e e-fatura düzenleyecek olan firmalar, kullandıkları e-fatura programında gerekli güncellemeleri aşağıdaki teknik kılavuzda gösterildiği şekilde “özel entegratör”lerine yaptırmaları gerekmektedir.

0080546822 VKN Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
0080546799 VKN Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlük Özel Kalem

Bazı firmaların her iki VKN alanına (Ödemeyi Yapacak VKN alanına da) 0430332062 vergi kimlik numarasını girdikleri görülmektedir. Lütfen Ödemeyi Yapacak VKN alanına (ikinci VKN alanına) 0430332062 vergi kimlik numarası yerine ilgili harcama biriminin vergi kimlik numarasının girilmesi gerekmektedir.

Kullandıkları e-fatura programı ara yüzünde Ödemeyi Yapacak VKN alanını göremeyen firmaların, aşağıdaki GİB duyurusuna ve Teknik Kılavuza uygun olarak muhasebe programlarını güncellemeleri gerekmektedir.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın, Kamu Kurumlarına Düzenlenen e-Faturalar Hakkında Duyurusu

Kamu e-Fatura Teknik Kılavuz

12 Nisan 2022, Salı 1844 kez görüntülendi